Pro výrobu tradičního českého piva je zapotřebí tří základních surovin – voda, slad a chmel. Každá z nich hraje důležitou roli v jednotlivých částech výrobního procesu. Pro naše pivo proto vybíráme ty nejkvalitnější suroviny od českých dodavatelů, jedině tak je možné dosáhnout skvělé chuti a kvality rohozeckého piva.
Pro výrobu našeho piva čerpáme vodu z nedalekého Vazoveckého údolí. Tato voda pochází přímo z pískovcových skal Českého ráje. Do skal je vytvořeno celkem 5 zářezů, ze kterých vytéká průzračně čistá voda. Tu již nijak neupravujeme a rovnou ji používáme k výrobě rohozeckého piva. Dobrá voda je totiž klíčem k jeho kvalitě.
Pro výrobu sladu se nejlépe hodí jarní dvouřadý ječmen. Slad se z ječmene vyrábí tak, že se ječmen nejprve namočí, poté se nechá naklíčit, čímž se zrno znovu probudí k životu a vzniknou v něm potřebné enzymy. Následně se vzniklý slad suší – odborně se tomuto procesu říká hvoždění. Pro náš pivovar dodává slad nymburská sladovna, která zpracovává kvalitní sladovnické ječmeny pěstované v Polabí.
Žatecký poloraný červeňák je nejkvalitnější odrůda chmele, která se u nás v České republice pěstuje. A proto jej používáme pro výrobu rohozeckého piva. Žatecký červeňák je pro svoji kvalitu velmi oblíbený a uznávaný i v zahraničí. Má jemné aroma a vyniká výbornými pivovarskými vlastnostmi. Pro ten náš si jezdíme do chmelařství v Polepských blatech, které leží ve vyhlášené Úštěcké chmelařské oblasti.