Váš prohližeč nemá zapnutý JavaScript. Některé části webu a jeho funkce mohou být nefunkční nebo se špatně zobrazovat. Doporučujeme Vám JavaScript v prohlížeči zapnout.

Váš prohližeč nepodporuje dnešní standard a některé části webu se proto mohou zobrazit špatně. Doporučujeme Vám aktualizovat verzi vašeho prohlížeče nebo použít modernější.

Aktuality
30. MEZINÁRODNÍ PIVNÍ FESTIVAL
novinka NEJPRESTIŽNĚJŠÍ pivní festival v České republice
HLEDÁME PERSONÁL DO NOVĚ ZREKONSTRUOVANÉ ROHOZECKÉ RESTAURACE
novinka Kontakt: Radek Fedorňák , mobil: 732 249 627, email : info@hrhgastro.cz
Akce
ROHOZECKÉ PRÁZDNINY
GORALE a ROUDEN BAND - koncert v Pivovaře Rohozec
ROHOZECKÉ PRÁZDNINY
NETŘESK a PROROCK koncert v Pivovaře Rohozec

Exkurze

přístupné od 4.6.2020. Za zvýšených hygienických pravidel.

Exkurze v pivovaru probíhají od začátku dubna do konce října

Plán a obsazenost exkurzí naleznete níže. Pokud jste držiteli Voucheru ze Slevomatu je nezbytné přinést ho s sebou na exkurzi v tištěné podobě. Nikoliv elektronicky. Každý voucher, musí také obsahovat unikátní kód.

Prohlídka pivovaru

Malý Rohozec 29, 511 01 Turnov

E-mail: exkurze@pivorohozec.cz

Telefon:
 +420 481 321 219

+420 739 589 573

Čas prohlídek

Čtvrtek: 16:00 hodin

Sobota: 10:00 hodin

 Po obsazení sobotního terminu
se otevře druhý čas ve 13:00 hodin

Cena prohlídky

Jednotné vstupné 100 Kč na osobu

Minimální cena exkurze je 1000 Kč

Voucher ze Slevomatu mít u sebe

Jak exkurze probíhají

Od začátku dubna až do konce října můžete každý čtvrtek a sobotu navštívit náš pivovar na Rohozci. Na vlastní oči zde můžete vidět, jak vaříme naše tradiční české pivo. Exkurzi je vhodné si domluvit ideálně jeden týden dopředu.

Exkurze se konají každý čtvrtek od 16:00 hodin a sobotu od 10:00 hodin. Po obsazení prvního sobotního termínu je možné otevřít ještě druhý čas exkurze a to od 13:00 hodin.

Rezervaci exkurze je nutné provést:

  • e-mailem na adrese exkurze@pivorohozec.cz 
  • potřebujeme zaslat vaše: mobilní číslo, počet osob, den kdy nás navštívíte a zda máte poukaz se Slevomatu 

nebo 

  • na telefonním čísle +420 481 321 219 nebo +420 739 589 573

Prohlídky objednávejte od pondělí do čtvrtka mezi 8:00 a 16:00 hodinou.

V případě náhlého zrušení sobotní exkurze volejte na +420 739 589 573.

Minimální počet osob na exkurzi je 10, maximální počet je 25 osob v jedné skupině. V ceně je prohlídka pivovaru s průvodcem a ochutnávka rohozeckého nefiltrovaného a nepasterizovaného piva, které nikde jinde neochutnáte. Zahájení prohlídky probíhá ve výše uvedeném čase na nádvoří pivovaru. Exkurzi je ideální si domluvit týden dopředu.

UPOZORŇUJEME že:

 - prohlídka není bezbariérová a není příliš vhodná pro děti mladší 10 let 

 - v půběhu exkurze je nezbytné dbát pokynů průvodce

 - ochutnávku poskytujeme pouze návštěvníkům starším 18 let

 - v průběhu exkurze navštívíte i prostory s nízkou teplotou cca 5 - 6 °C, doporučujeme tedy vzít si s sebou teplejší oblečení

 - vstup s kočárky a psy a není možný

 - pokud jste držiteli Voucheru ze Slevomatu je nezbytné přinést ho s sebou na exkurzi v tištěné podobě. Nikoliv elektronicky. Každý voucher, musí také obsahovat unikátní kód.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

                           Pivovar Rohozec

  

 

 

Historie

Časová osa

1907

Zásluhou Aloise Housy, hostinského v Semilech a Pavla Skrbka, hostinského v Bítouchově, vznikla skupina původně směřující k výstavbě nového pivovaru. K semilským se přidali kolegové z Železnobrodska a hnutí se postavilo proti pivovarskému kartelu prohlášením o rozhodnutí osamostatnit se.

1908

K hnutí hostinských se připojili vysočtí a jilemničtí a byla založena společnost s r.o., do níž ještě téhož roku vstoupili hostinští z okresu Turnov. Stále byla prosazována myšlenka výstavby nového pivovaru, přičemž hledali podél řeky Jizery vhodné místo.

1909

Prostřednictvím sládka rohozeckého pivovaru, Aloise Holuba, nabídnul majitel Karel Unger pivovar Společenstvu hostinských ke koupi. A již v červenci 1909 padlo rozhodnutí odkoupit nejen pivovar, ale i přilehlý velkostatek. Do Společenství vstoupili hostinští z Mnichova Hradiště a Českého Dubu, čímž byly získány dostatečné finanční prostředky k provedení odkupu za smluvní cenu 900.000,- korun českých.

1910

Přibyli další členové Společenstva z Mladoboleslavska a Jičínska a 19.4.1910 byla podepsána společenská smlouva, která zakládala firmu Společenský pivovar hostinských, společnost s ručením omezeným v Malém Rohozci, přičemž jedním ze společníků byl i bývalý majitel pivovaru Karel Unger.

1913

Došlo ke změně názvu na Společenský pivovar a velkostatek hostinských, společnost s ručením obmezeným, Malý Rohozec u Turnova, který byl používán až do roku 1924, kdy došlo k přeměně na akciovou společnost.

1924

Došlo k transformaci pivovaru na akciovou společnost, ale pivovar se dostal díky špatně voleným investicím do finančních problémů, které se táhly až do roku 1927, kdy se podařilo navýšit základní jmění.

1935

Vystavoval pivovar v Malém Rohozci téměř 43.000 hl piva, čímž se řadil na 27. místo z 328 pivovarů Československa, ovšem několik let předtím patřil výstavem do první dvacítky.

1948

Tento rok znamenal pro mnoho českých firem zestátnění a nevyhnul se mu ani pivovar v Rohozci. Byl zařazen do skupiny Severočeské pivovary, n.p., později byl krátce samostatným závodem, poté provozovnou trutnovského pivovaru a nakonec v rámci slučování do velkých skupin byl zařazen do podniku Východočeské pivovary, n.p., což přineslo postupné zvýšení výstavu z 50.000 hl na konečných 100.000 hl piva za rok.

1994

V rámci „Malé privatizace“ byl pivovar odprodán, ovšem noví majitelé, neznalí pivovarské problematiky, dovedli zanedlouho pivovar na pokraj bankrotu.

2002

Byl vyhlášen konkurs. Pivovar v té době byl v žalostném technickém stavu, jak stavebním, tak technologickém, kvalita piva byla velmi nízká a pivovar byl předlužený.

2004

Vstoupili do pivovaru noví majitelé a byla vyhlášena nová firma „PIVOVAR ROHOZEC, a.s.“. Prvním krokem bylo zajištění investic do kvality výroby a obnovení tradičních značek SKALÁK a PODSKALÁK. Postupně se podařilo pivovar z větší části opravit, stabilizovat kvalitu a rozšířit odbytový rajon.